ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
Υπάρχουν 23 προϊόντα.
ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΟΣ (ΞΙΝΟΣ)Συστατικά: αλεύρι ,σιμιγδάλι, αγελαδινό γιαουρτι, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 15 λεπτά.
ΚΡΙΚΑΚΙ Συστατικά: αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι, αυγά, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 3-4 λεπτά σε βραστό νερό.
Τραχανάς Γαλατένιος (γλυκός)
· Αλεύρι
· Σιμιγδάλι
· Γάλα
· Αλάτι
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά.
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΣ (ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ—ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ)Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, πιπέρια Φλωρίνης, κολοκύθι, πατάτα, κρεμμύδι, καρότο, ταχίνι, ντομάτα, μπαχάρι, κόκκινο πιπέρι, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 15 λεπτά.
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ Συστατικά: αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι, αυγά, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 3-4 λεπτά σε βραστό νερό.
ΒΙΔΕΣ Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
ΠΑΡΠΑΔΕΛΕΣ Συστατικά: αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι, αυγά, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
«ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ»
Παραδοσιακά ζυμαρικά με φιλοΣοφία και γεύση..
Στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης και βορειοδυτικά της λίμνης Βιστωνίδας, στο Σούνιο Ξάνθης δημιουργήσαμε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών με την ονομασία «ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ»
Προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο με αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά και χρωστικές τα οποία και αποτελούν μια υγιεινή διατροφή για όλες τις ηλικίες.
Φιλοδοξώντας να αναβιώσουμε την ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ γαστρονομία παρασκευάζουμε ζυμαρικά όπως χυλοπίτες, τραχανάδες, κους κους, χυλοπίτες λαχανικών κλπ, όπως τα φτιάχνανε παλιά χρησιμοποιώντας αγνά τοπικά υλικά ικανοποιώντας και τα ποιό απαιτητικά γούστα.
Ο κλασικός ελληνικός τραχανάς με φρέσκο γάλα που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.
Συστατικά: Αλεύρι, σιμιγδάλι, φρέσκο γάλα, αλάτι.
ΠΕΤΟΥΡΑ ΞΑΝΘΗΣ
(ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ)
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, σκόρδο, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά.
Ο άσπρος ξινός τραχανάς, απαραίτητος τα κρύα πρωινά.
Συστατικά: Αλεύρι, σιμιγδάλι, γιαούρτι αγελάδος, αλάτι.
MΠΛΙΓΟΥΡΙ Συστατικά: σκληρό σιτάρι βρασμένο, αποφλοιωμένο, σπασμένο.
Χρόνος βρασίματος : 10-12 λεπτά.
Ο ξινός κόκκινος τραχανάς με πολλά θρεπτικά συστατικά.
Σερβίρεται με τυρί .
Συστατικά: Αλεύρι, σιμιγδάλι, κολοκύθι, πατάτες, καρότα, ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές Φλωρίνης, σουσάμι, αλάτι.
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
Ο κολοκυθένιος τραχανάς με προσθήκη κόκκινης πιπεριάς για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων.
Συστατικά: Αλεύρι, σιμιγδάλι, κολοκύθι, πατάτες, καρότα ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές Φλωρίνης, καυτερές πιπεριές, σουσάμι, αλάτι.
ΧΥΛΟΠΙΤΑ (ΓΙΟΥΦΚΑΣ) Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αλάτι και πολτό από καρότο.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, πολτό από παντζάρι ,αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αλάτι και μελάνη σουπιάς.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αλάτι και πολτό από σπανάκι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
Όλη η πλούσια θρεπτική αξία και η γεύση της βρώμης ιδανική για άτομα με δυσανεξία ή αλλεργία στην γλουτένη.