Συνεχίζοντας την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, Συμφωνείτε ότι χρησιμοποιούμε το cookie και τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με το EU GDPR. ΑποδοχήΔείτε περισσότερα
Στην Ελλάδα η καλλιέργεια του περιορίζεται στη Μεσσηνία. Επίσης υπάρχουν γύρω στα 15 αυτοφυή είδη, γνωστά ως αγριολινάρια.
Το φυτό μάς προσφέρει πρώτη ύλη για την παρασκευή λαδιού, πολύτιμων κλωστικών ινών, ζωοτροφών, διχτυών, βαφών, χαρτιού και σαπουνιού. Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν τον ρόλο που παίζουν τα ω-3 λιπαρά οξέα στην υγεία μας, γιατροί και διατροφολόγοι μας προτρέπουν να το βάλουμε στη διατροφή μας.
Μιξ αλεύρι με φυτικές ίνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρτοσκευάσματα και ζυμώδεις παρασκευές. Χωρίς καθόλου υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη. Ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα Dukan, διατροφή Kετο.
Αναλογία χρήσης σε σύγκριση με το κλασικό λευκό αλεύρι: 100γρ NoCarb ισοδυναμούν με 250-700γρ αλεύρι σιταριού
Το τζίντζερ περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο, πολυφαινόλες, μαγνήσιο και χρώμιο αυτό το καθιστά σημαντικό για την υγεία του οργανισμού. Έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί καταπραϋντικά ενάντια στο βήχα, το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη. Επίσης, έχει αποδειχθεί από διάφορες έρευνες ότι το τζίντζερ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις, καταπραΰνει τις στομαχικές διαταραχές και τις καούρες, βοηθά στην πέψη, τονώνει το ανοσοποιητικό, θεραπεύει το έλκος, έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει την κακοσμία του στόματος, και έχει αντιεμετική δράση.
Τα αποξηραμένα βερίκοκα, είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη C, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι κατάλληλα για κατανάλωση ακόμα και από τα μικρά παιδιά. Οι θερμίδες τους δεν είναι υψηλές
Χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως σταθεροποιητικός και πηκτικός παράγοντας σε dressings και σάλτσες παγωτα και, κυρίως, για σπιτικό ψωμί σε συνταγές χωρίς...
Μέθοδος χρήσης:
Τούρτα/Κεικ: 1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά 1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2Ψωμί: 1 κουταλάκι του γλυκού για 1 φλιτζάνι αλεύρι
Βάση πίτσας: 2 κουταλάκια του γλυκού ανά 1 φλιτζάνι αλεύρι
Σάλτσες: 1/8 κουταλάκι του γλυκού ανά κούπα υγρου.